INDSAMLING/STØTTE/HJÆLP.

Det er jo Coronaen, som bestemmer vores adfærd i denne tid. Og, vi skal passe godt på hinanden. Det var årsagen til, at menighedsrådet besluttede, at sognekirkens besøgende ikke fremover skal tage i det samme dørhåndtag, for at komme ind i kirken. Vi fik elektrisk automatik på døråbneren. Der sidder altså et lille elektronisk øje over døren, som høfligt åbner og lukker døren for dig. Og denne herlighed kostede 40.000.-

Vi havde disse penge i kassen, men nu er de der ikke mere. Der har fra flere sider været ønske om at bidrage til denne installation, hvorfor vi har indhentet biskoppens tilladelse til en indsamling i sognet - uden at betale den normale afgift til bispedømmets solidaritetskasse, på 40%

 

Vil du hjælpe din menighed, kan du gøre følgende:

Indbetale beløbet på bankkonto: 4183 - 0005001471, mærket INDSAMLING 1042. Såfremt I påfører CPR-nummer og navn, vil I automatisk få skattefradrag for gaven, (og sognepræstens taknemmelighed.

 

(skrevet 9. oktober 2020)

 

 

FIRMELSEN den 1. august, var præget af Corona. Biskoppen måtte holde 3 ceremonier, så han var i Kirkecentret hele dagen. Men jeg tror det lykkedes for os, at gøre dagen festlig for de ialt 11 firmander. Gode billeder i hjemmesidens galleri.

Holdet var egentlig på 15 firmander. Tre af dem ønskede at udsætte festen til næste år, da det ikke var muligt for dem at hente gæster fra udlandet hertil. Og den 4. firmand meldte fra, og vil ikke firmes alligevel.

Og her til september hvor børneundervisningen igen starter, er jo også et nyt firmandhold. Og sådan har vi nogle rutiner, som er med til at holde gang i menigheden. Hele tiden nye ansigter, hvor vi lærer hinanden bedre at kende.

Børneundervisningen begynder lørdag den 5. september kl. 9.30 - hvortil man blot møder frem.

(skrevet 5. august 2020)

 

Nye billeder her på hjemmesiden viser, at vi stadig kommer nærmere mod vores nye "normale" kirkeliv. I søndags - til Peter & Paul - var mange til søndagsmesse. Menighedsrådet har bestemt, at vi kan være 60 personer forsamlet. Det gir mulighed for, at vi holder de rigtige afstande. Og det er menigheden faktisk ganske god til. Dejligt, for vi skal passe på hinanden.

Men også det traditionelle grill-dag på kirkepladsen forløb ganske positivt. Og trods de nye regler, fik de mange deltagere god kontakt med hinanden. Tak til Titi, også for de store forberedelser - jeg bliver ved med at rose den hjemmelavede kartoffelsalat - tak til fam. Høhling, som slæbte møbler frem og tilbage, tak til Krystyna og Carsten som hjalp med at fordele det kulinariske.

(skrevet 4. juli 2020)

 

Kære Postmodtagere i Skt. Vilhelms Sogn, og alle jer andre.

 

Traditionen tro, så holder vi grill-sammenkomst:

 

Søndag den 28. juni 2020 ca. kl 1115. på pladsen foran kirken, som vi plejer sidste søndag i juni.

 

Coronasituationen har nu givet os lov til at samles udendørs med indtil 50 personer, der så bliver et maximum deltagerantal på 50.

 

Men også af hensyn til indkøb, vil vi gerne have, at I tilmelder Jer senest tirsdag den 24. juni ved enten

 

• at besvare denne mail med navn og deltagerantal

• at sende en sms til mig på tlf: 2033 0616 med samme oplysninger

• at ringe til mig på tlf: 2033 0616 med samme oplysninger

- fuldstændig som ved tilmeldingerne til søndagsmesserne.

 

Coronareglerne gælder stadig, husk bla.

 

• at holde afstand

• at håndsprit

• at hoste i ærmet, hvis du skal hoste

• at blive hjemme, hvis du har mistanke om, at du kunne være syg eller har symptomer på infektion med coronavirus.

 

- - -

 

Nærmere om tilmelding til messerne søndag den 28. juni kommer ud mandag den 22. juni eller snarest efter, idet der kan komme nye og forhåbentlig lempeligere regler i mellemtiden.

 

Med venlig hilsen

 

Finn Beyer Paulsen

“Postmester”

(skrevet 18. juni 2020)

 

 

Jeg, sognepræst Hans, fortsætter i mit embede endnu et år. Planen har i flere år været, at jeg skulle afgå pr. 1. august 2020. Men biskop Czeslaw har bedt mig blive endnu et år, hvilket jeg altså har accepteret. Alt fortsætter altså som vi plejer, bortset fra hvad Corona og statsministeren bestemmer. Menighedsrådet er indforstået.

(skrevet 4.juni 2020)

 

25 år med BISKOP CZESLAW den 8. maj, skulle have været fejret stort. Generalvikaren meddeler, at dette ikke lader sig gøre p.t. Men via bispedømmets hjemmeside www.katolsk.dk gives der mulighed for at sende biskoppen sit tillykke, måske med en lille gave. Herfra siger vi tillykke med de 25 år!

(skrevet 24. april 2020)

 

HJÆLP PAVEN MED AT BEKÆMPE Covid-19.

Via www.katolsk.dk kan vi støtte pave Frans' appel:

"Dette er en indsamling til Covid-19 hjælpearbejdet for de fattigste og mest udsatte i verden. Jeg håber du vil bakke det op.

Covid-19 har vist os, at hvad der var umuligt før, nu er muligt; vi kan stå sammen i fællesskab og solidaritet. Denne humanitære tragedie er et kald til at finde frem til det bedste i vores menneskelige natur og handle solidarisk. Vi skal vise ubetinget kærlighed og omsorg, specielt for de fattigste og de mest udsatte.

Pave Frans.

 

I menigheden har vi ikke kunne indsamle fastetidens gave/de lilla sparebøsser som vi plejer palmesøndag. Men lige nu kan vi råde bod på dette. Indsamlingen slutter den 4. maj.

 

Gå ind på bispedømmets hjemmeside, hvor du kan donere (hjælpe Pave Frans). Lige nu er der indkommet 17.250,-

(skrevet 21. april 2020)

 

 

2. søndag i påsken/Hvide Søndag/ Guds barmhjertigheds Søndag. Kært barn har mange navne. I år skulle nogle af vore børn have fejret, at det er et år siden, at de modtog deres første kommunion. Det bortfalder desværre. Ellers plejer vi at fejre børnenes 1. kommunion på denne søndag. Men da vi har ændret lidt i børneundervisningen i år, har vi ikke forberedt børn til denne fest.Hvide søndag markerer ellers, at de voksne dåbskandidater i urkirken, på denne dag, efter at være blevet døbt til påske, kunne modtage deres 1. kommunion. Og her bar de lange hvide kjoler (dåbskjoler) som tegn på renselsen ved dåben.

Men, kirken er låst, og jeg læser igen alene den hl.messe for alle jeres anliggender. Påskelyset er tændt. Det minder os om, at der altid er lys for enden af tunellen. Kristus siger: Jeg er verdens lys. Lyset kan ses under billeder!

Alle postmodtagere har fået tilsendt en prædiken, som måske kan give nogle gode tanker.

Endnu en gang: Glædelig Påske - halleluja.

(skrevet 17. april 2020)

 

GLÆDELIG PÅSKE - tidligere på denne påskemorgen, fejrede jeg - alene - den store opstandelsesliturgi. Jeg følte, at vi var sammen, selv om vi var hver for sig. Og jeg ved, at i mange af vore hjem, er både den stille uge og nu også påskefesten blev markeret tydeligt. 49 påskelys og palmegrene blev afhentet ved kirken palmesøndag. Og mange af jer har på anden måde haft en påskelys. Og nogen har sikkert fejret lige så godt uden. Egentlig begyndte kirken jo på denne måde, inden man byggede vore kirkebygninger. Så egentlig har vi i disse dage været ganske tæt på det oprindelige.

Opstandelse fortæller, at der altid er lys forude. Og det er noget vi kan bruge i denne Corona-tid. Vi glæder os alle til at komme tilbage til mere normale tider, ikk?

Endnu en gang: Glædelig Påske, og Guds rige velsignelse.

p. Hans

(skrevet påskedag 2020)

NB: Se kirkens påskelys under billeder.

 

I går, skærtorsdag, læste jeg den hl. messe for alle Jer og jeres anliggender. Alle postmodtagere (pt. 131 husstande) har løbende modtaget tekster og prædikener, og har således muligheden for at fejre påske i hjemmet. Bemærkelsesværdigt er, at sådan begyndte kirken for længe siden. Har fået et par tilbagemeldinger, hvor også en familie fortæller, at det lige som bandt familien tættere sammen. Også med dem, som man ofte er i kirke sammen med. Dejligt at høre!

 

I dag, langfredag, er der kun liturgi. Har netop hejset kirkens flag på halv, hvor det jo bliver hele dagen. Af for mig uforklarlige grunde, plejer Danmarks kirker at være ekstra godt besøgt netop i dag. Det handler om Jesu lidelseshistorie med liv og død. Glæden med opstandelsen har vi stadig til gode. Men til begge lejligheder har vi udsendt "hjælpemidler" til postmodtagerne.

Vil du være postmodtager, så send besked til hilleroed@katolsk.dk

(skrevet 10.april 2020)

 

I går, palmesøndag, læste jeg den hl. messe for alle jeres anliggender. Jeg var alene i kirken mens jeg velsignede palmegrene og de små påskelys. I løbet af søndag og mandag er der blevet afhentet 49 påskelys, grene og skriftlig påskehilsen. Det betyder, at mindst 49 familier prøver dette nye, at have huskirke på bopælen. Postmodtagere får fremdeles tilsendt tekster og prædikener til at medvirke i dette nye tiltag. Ønsker jer al mulig velsignelse i denne alternative måde af fejre den stille uge og opstandelsen.

kh p. Hans

(6.april 2020)

 

Har d.d. (5.søndag i fasten) udsendt en miniprædiken til postmodtagerne. Vil du være postmodtager, så meld dig til sognepræsten: hes@katolsk.dk

(skrevet 29. marts 2020)

 

Palmegren (velsignet) + lille påskelys, som kan bruges til at fejre den stille uge og påsken i hjemmet, kan afhentes på kirkepladsen:

palmesøndag den 5. april kl. 12 - 18 og mandag den 6. april kl. 10 - 18 (så længe forråd rækker), ved høflig selvbetjening. Venligst: kun 1.gren+1 påskelys pr. husstand.

Alle, som er tilmeldt elektronisk post, har fået mere udførlig vejledning. Ønsker du at komme på listen, så kan du sende mig besked om dette: hes@katolsk.dk

(skrevet 28. marts 2020)

 

Fælles bøn, med de andre kristne kirker, søndag den 29. marts.

Se bispedømmets hjemmeside: www.katolsk.dk

(skrevet 27. marts 2020)

 

Bed et Fader Vor, i kampen mod Corona, med pave Frans den 25.marts (Herrens bebudelse) kl. 12. Se nærmere på www.katolsk.dk

(skrevet den 24. marts 2020)

 

Firmelsesdatoen, den nye, er: lørdag den 1. august kl. 16. Firmanderne mødes til sidste forberedelse: søndag den 26. juli (efter søndagsmessen).

(skrevet 24. marts 2020)

 

Kære kirkegængere, kirkedøren var låst, men

jeg læste til morgen messen for alle jer, som under normale omstændigheder ville være kommet til søndags-messe, samt alle jer, som ikke har mulighed for at komme til søndagsmessen. Jeg bar den lyserøde stola (vi fejrer i dag lætare/midfaste). Menigheden samlede ind og købte denne håndvævede stola af kunstneren Elsebeth Plate (+ 2014) - som også har vævet det store vægtæppe i våbenhuset, og som på det tidspunkt var medlem af menighedsrådet og lærer ved børneundervisningen.

Den afsluttende Guds Velsignelse nåede bestemt ud i jeres hjerter!

(skrevet 22.marts 2020)

 

CORONA.

ØV – men sundhedsministeren har den 17. marts bestemt, at kirkeinstitutioner skal holdes lukket. Og biskop Czeslaw skriver på www.katolsk.dk at dette gælder for katolske kirkeinstitutioner indtil den 30. marts. Således er Katolsk Kirkecenter lukket, indtil videre.

 

Følg med på bispedømmets hjemmeside www.katolsk.dk og oplev kirkens indgang til vores nuværende Corona-situation

(skrevet 20. marts 2020)

 

Når man nu ikke kan komme til messe om søndagen.

Hilsen fra biskoppen Czeslaw Kozon

 

De stærke bestræbelser på at begrænse følgerne af coronaepidemien har ført til drastiske forholdsregler i både de civile og det kirkelige liv. Udover at tage de nødvendige hygiejniske hensyn opfordres vi til mindst mulig fysisk kontakt og til kun at mødes i mindre grupper. Mange at disse tiltag har skullet gøres hurtigt og fra den ene dag til den anden.

Som allerede meddelt er den naturlige deltagelse i søndagsmessen også blevet så godt som umuliggjort, fordi alle offentlige messer i bispedømmet indtil videre er indstillet. Vi har haft travlt med at fokusere på det, der ikke kan lade sig gøre og ikke foreslået mange alternativer. Det er ikke helt godt nok, så derfor bringes der her nogle forslag til, hvordan man kan markere søndagen, selv om man ikke kan komme til messe.

 

Alternativer til deltagelse i søndagsmessen

Søndagen er ugens hviledag og skal i særlig grad også helliges Gud og vort åndelige liv. Deltagelse i søndagsmessen er den vigtigste måde at gøre dette på, når man ikke er forhindret i det. Dog kan og bør man også markere søndagen som helligdag, selv om kan ikke kan komme til messe. Det kan ske ved

 

1. at følge livestreamingen af messerne i domkirken på www.katolslk.dk

2. på tv, radio og computer at følge én af de mange transmitterede messer på udenlandske både kirkelige og verdslige kanaler.

3. individuelt, men ikke mindst som familie at samles i bøn og oplæsning af søndagens liturgiske læsninger, som kan findes på nettet eller i bispedømmets liturgiske kalender.

 

Ingen af disse forslag gør det muligt at deltage i eukaristien, hvilket nok er det største savn. Dog behøver man ikke at være helt uden eukaristisk kontakt med Kristus. Kirken kender og anbefaler, hvad der kaldes ”åndelig kommunion,” som består i, at man i bøn bekender sin tro på Kristi nærvær i eukaristien og udtrykker ønsket om og længslen efter at være forenet med ham.

På side 484-491 i ”Bønnebog for Den katolske Kirke” findes der et stor udvalg af kommunionsbønner. En bøn ved åndelig kommunion findes på side 491-92 og lyder:

 

Herre, Jesus Kristus,

Du som er til stede i Altrets helligste Sakramente,

jeg tror på dig, jeg håber på dig, jeg elsker dig.

Lad intet skille mig fra dig,

lad alt føre til større fællesskab med dig;

lad min længsel efter dig komme for dagen i min kærlighed til dig

og til dem, jeg møder på min vej. Amen.

 

Under den nuværende krise må vi undvære mange berettigede goder. Må dette pålagte afsavn styrke vor påskønnelse af dem, ikke mindst deltagelsen i eukaristien og lade vor længsel efter den snart gå i opfyldelse. Lad dette være genstand for vor bøn sammen med bønnen for alle, som lider under coronavirussen, enten ved at være smittet med den eller være ramt af dens følger for menneskeligt samkvem.

 

København, den 14. marts, 2020

 

+Czeslaw

 

 

 

Kære Menighed.

På bispedømmets hjemmeside www.katolsk.dk står der følgende:

”Følg med i søndagsmessen i domkirken via livestream”. Via denne hjemmeside, er det altså muligt at følge med i søndagsmessen i Sankt Ansgars Kirke, på søndag kl.10, hvis man har en it-skærm. Det er ikke muligt at møde frem til bispemessen, men altså se/høre den, f.eks. på sin PC 

Kh p.Hans

(skrevet 13. marts 2020)

 

 

Kære Menighed. CORONA generer os. Og derfor har biskop Czeslaw i dag, den 12. marts besluttet: at alle offentlige gudstjenester og andre sammenkomster i menighederne aflyses. (i lighed med Folkekirken)

Sognekirken vil være åben i dagtimerne, som vi plejer. Brug (meget) gerne hånd-spritten i våbenhuset, både før og efter jeres besøg.

Meddelelse om fornyet kirkelig aktivitet, vil fremgå af kirkens hjemmeside og opslag i våbenhuset.

Vi håber alle, at dagligdagen snart bliver normal igen. Og indtil da har vi – som statsministeren udtaler det: ”mere brug for hinanden og hinandens hjælp og solidaritet end det før var tilfældet”.

Nu har vi alle lidt ekstra at bede om hos Vorherre – ikke nogen dårlig opgave her i fastetiden.

Alt godt, og Guds velsignelse.

Kh p. Hans

(skrevet 12. marts 2020)

 

 

 

 

NYE TILTAGvedr. Corona.

Fra d.d er vievandskarrene uden vievand. Vi giver ikke hånd til fredshilsen, og vi modtager kun nadveren i hånden. I våbenhuset kan man afspritte sine hænder!!!

Ingen panik - kun omtanke.

(skrevet 6. marts 2020)

 

Den hl.Kommunion

For at mindske muligheden for influenza-smitte (kaldet CORONA), kan modtagere af kommunionen, indtil videre, kun modtage nadveren som hånd-kommunion i kirken i Hillerød. Altså, indtil videre, ingen mundkommunion. Beder om jeres forståelse!

Sognepræsten

(skrevet 1. marts 2020)

 

"Pølser på kirkepladsen" søndag den 7. juli flyttes til

søndag den 14. juli - grundet forventet dårligt vejr.

 

KONVERTITKURSUS

3 personer har tilmeldt sig konvertitkursus hos sognepræsten. Måtte der være flere interesserede, tilbyder p. Hans dette kursus over den kommende vinter. Tidspunkt vil være mange TORSDAGE kl. 17, fra september måned. Kandidater fra sognet bedes sende p. Hans en mail om interessen.

(skrevet den 13. juni 2019)

 

Den nye persondatabeskyttelseslov betyder lidt ændring også på menighedens hjemmeside. Der bliver færre fotos, idet vi kun har lov til at vise "oversigtsbilleder", og normalt ikke personnærbilleder. Men hvis man dukker op ved de forskellige lejligheder, kan man jo se med sine egne øjne - og det er endnu ikke blevet forbudt!!

(skrevet den 25. maj 2019)

 

Så fik vi afviklet JULEMARKED 2018

Igen 4 timer med mange besøgende. Nogle forlod os igen med ordene: Tak for en dejlig dag.

Tak til alle Jer som på en eller anden måde bidrog til den gode dag og det gode resultat. Vi tjente lidt mere end sidste år. Og, som altid, går pengene til at vedligeholde/drive vores kirkecenter. Desværre har vi mange, som ikke betaler kirkeskat. Men I som betaler kirkeskatten + julemarkedet gør, at menigheden ikke skal tigge for at kunne løbe rundt finansielt.

Et andet sted på hjemmesiden er der et færdigt regnskab, udarbejdet af vores regnskabsfører Brian. Ganske spændende at studere!

Og endnu et andet sted har vi godt fotos fra Marcus Kluge. De nye persondataregler betyder, at vi fremover kun kan vise fotos med tilladelse, eller "oversigtsfotos". Og naturligvis tager vi reglerne ad notam.

Med given lejlighed ønskes I alle en velsignet jul og et godt nyt år, også som menighed.

(skrevet 17. december 2018)

 

Bogudsalget i vindueskarmen i våbenhuset forsvinder igen. I stedet præsenterer vi bl.a. de sidste nye udgivelser fra Pastoralcentret i VARMESTUEN med jævne mellemrum (opslag i våbenhuset). Kom, kig og køb (evt.) Vi beder om kontant betaling.

(skrevet 20. november 2018)

 

Kirkens orgel er ved at blive renoveret. Se fotos andet sted. 3 dage brugte specialisten på at fjerne alle piber og rengøre dem samt resten af instrumentet. Sidste gang dette skete, var i forbindelse med opsætningen i 1986, da vi hentede orglet i Himmelev Kirke i Roskilde. Det kan igen spille, men mangler endnu den sidste intonering, om 8 dage fra skrivende dato.

(skrevet 10. juli 2018)

 

 

TILMELDINGSLISTE vedr. Busturen til Rudekøbing/Langeland den 13. juni, hænger nu på opslagstavlen i våbenhuset.

 

(skrevet 11. maj 2018)

 

 

KIRKESKAT-KAMPAGNE

 

Nedenstående brev er udsendt til alle i sognet, som også modtager sognebladet elektronisk. Det fremlægges i kirken. Og det nævnes i "meddelelser" under søndagsmessen:

 

den 10. maj 2018.

 

Kære postmodtager/medlem af Sankt Vilhelms Menighed,

 

Dette brev handler om kirkeskat. Thi i forbindelse med vores nylige 1.kommunionsfest og Firmelse, konstaterede jeg, at mange af familierne endnu ikke betalte kirkeskat. Og uden at gå alle sognets medlemmer igennem med tættekam, er jeg sikker på, at der også er mange andre, som endnu ikke har tilmeldt sig kirkeskats-ordningen.

 

Et sogn har mange udgifter. Varme, lys, rengøring, musik, vedligeholdelse, præstebolig og –bil, o.l. skal alt sammen betales, også selv om man måske ikke bruger kirken så meget. Til gengæld er der en sognekirke med sognepræst i Hillerød, når vi har brug for den. Og der er ikke andre end os til at sikre dette.

 

Vi har netop fået malet våbenhuset og gangen på 1. sal, vi har måtte købe ny kopimaskine til afløsning for den 11 år gamle, vi skal reparere sætningsskader på den ene gavl og vi skal have rengjort/vasket orglet for et tykt lag støv – ikke sket nogensinde.

 

Det drejer sig altså om driftsudgifter og vedligeholdelsesudgifter. Igennem årene, har tyske katolikker doneret til fordel for os (ganske rigeligt). Nu skal vi klare det selv.

 

Stor tak til alle jer, som allerede betaler katolsk kirkeskat. Og stor tak til jer, som nu tilmelder jer. P.t. er det cirka 30% som yder, for at de øvrige også har mulighed for at nyde. Og bemærk, at den ene % kirkeskat er fradragsberettiget på selvangivelsen (og altså er et skjult statstilskud) 

 

De bedste hilsener

 

Hans Esmark

Sognepæst

 

 

 

 

75-års fødselsdag fortæller billederne andet sted på hjemmesiden. Den 25. februar, dagen før dagen, men en søndag, overraskedes jeg af stofuld kirke og efterfølgende fest-brunch i menighedssalen med over 80 deltagere. Formand Jette talte, Kels Lauritsen talte, vi sang og hyggede. Tak for en dejlig dag, og tak for gaverne som, blev mig tildelt. Mest glædede jeg mig nok over de mange, som ved bordene talte samme for første gang. Dejlig stemning.

(skrevet 4. marts 2018)

 

PRINS HENRIKs DØD blev i Sankt Vilhelms Kirke markeret ved, at vi Askeonsdag læste den hl.messe for Prinsen, og på begravelsesdagen flagede på halv/hel, som det offentlige Danmark. Vi ringede ikke de 2x 1/2 time, af hensyn til naboerne. Men klokken ringede Angelus kl. 12, som den plejer.

(skrevet 21. februar 2018)

 

NYT MENIGHEDSRÅD vil konstituere sig kort efter valgdagen, søndag den 18. marts. Formanden for valgstyrelsen skriver:

 

Kære nuværende og kommende menighedsråd og valgstyrelse: Iht "kvikguide" fra Bispekontoret for sidste frist for at stille kandidater til MR18: 18. februar kl. 16.

Iht vedtægten for valget § 9, stk. 8, betragtes de opstillede som valgte, hvis der ikke er opstillet flere kandidater end der skal vælges og valget kan således anses for at være afsluttet med et fredsvalg af jer fem råder og valgstyrelsen kan trække i civil igen med tak herfra og et lykke til råderne.

Søndag de. 4. marts stiler vi uændret mod at præsentere menighedsrådet, så de tilstedeværende deltagere i messen kan få ansigter på jer.

Keld Lauritsen.

(skrevet 20. februar 2018)

 

De 5 menighedsråder hedder: Jette Werner, Susanne Jørgensen, Alexander von Wallfeld, Anne-Mette Hornuff og Claus Bønnelycke (nyt medlem). Herudover er sognepræsten fast medlem.

(skrevet 20. februar 2018)

 

KIRKESKATTENsom menigheden jo lever af, er gået tilbage, mens de faste udgifter er stigende. Over 3/4 af menighedens medlemmer betaler ikke kirkeskat, og flere af de trofaste økonomiske støtter, er gået bort.

I Danmark er det store flertal betalende medlemmer af Folkekirken og betaler kirkeskat til denne - selv om de fleste ikke bruger folkekirken i dagligdagen. Man betaler og støtter fordi man ønsker, at kirken skal være der, når/hvis man en dag får brug for den.

Bare de mange ikke-betalende katolikker i menigheden ville tænke på samme måde, så det ikke er et lille mindretal der bærer udgifterne alene. Der er faktisk menigheder i Danmark som blev nedlagt, fordi menighedens medlemmer ikke ville støtte tilstrækkeligt økonomisk.

Sognepræstens store ønske ved han 75 års fødselsdag er dette, at sognets medlemmer i højere grad vil bære med økonomisk.

Nye kirkeskattebetalere kan kontakte bispekontoret direkte: Lilian M. Jakobsen: lj@katolsk.dk, eller sognepræsten p.Hans: hansesmark@adslhome.dk , og vi skal nok være behjælpelige.

(skrevet 16. februar 2018)

 

Biskop Czeslaw har tildelt os ny firmelsesdato vedr. firmelsen i 2018 (altså for de firmander, som begynder undervisningen i september måned). Det bliver lørdag den 4. maj 2019 kl. 16.

(skrevet 26. januar 2018)

 

MobilePay er kommet til Møllestræde 7 i Hillerød. Nummeret er: 82331. Kan bruges ved køb, gaver o.l. til menigheden. Kan ikke bruges til kirkeskat - idet kontoen ikke kan håndtere skattefradrag og lign.

(skrevet 4. januar 2018)

 

HARTMUT POSSEKEL er død Mange fra menigheden husker Hartmut som formand for menighedsrådet i Sankt Vicelin i Lübeck. I ca. 40 år har Hartmut været primus motor for venskabet mellem vore menigheder. Hartmut efterlader hustru Rosi og to voksne børn.

Begravelse finder sted fredag den 17. november i Lübeck.

R.I.P.

(skrevet 8. november 2017)

 

1. kommunionsfesten, lørdaG DEN 7. OKTOBER var en dejlig oplevelse. 17 børn deltog i denne fest - så mange, at vi måtte fejre festen både kl. 14 og kl. 16. Enkelte billeder kan ses her på hjemmesiden. Stort tillykke til alle 17 børn. Og nu fortsætter de børneundervisningen om lørdfagen, sammen med de andre børn og unge.

(skrevet 27. oktober 2017)

 

BØRNENES RELIGIONSUNDERVISNINGstarter lørdag den 2. september kl. 9.30. Der er ingen tilmelding; man møder blot frem.

Se i øvrigt under fanen "børnenes religionsundervisning".

(skrevet 29. juli 2017)

 

Biskop Czeslav har forlænget sognepræstens embedsperiode med 1 år, indtil den 31. juli 2018. Når præsterne er gamle (over 70 år) forlænges altid kun med et år ad gangen. Biskoppen skriver:

"Kære Hans. Vedlagt sender jeg dig dekretet med din uidnævnelse til sognepræst ved Sankt Vilhelms Kirke. Jeg siger dig tak for din beredvillighed og ønsker dig Guds velsignelse for dit virke".

(skrevet 29. juli 2017)

 

FIRMELSESDATO 2018 har biskop Czeslaw fastlagt til:

FREDAG den 20. april kl. 16.

(skrevet 21. juni 2017)

 

Møn - : Magleby Kirke + Thorsvang Samlermuseum SKOVTUREN 2017 havde 24 deltagere. Igen med sol og godt humør. Billeder på hjemmesidens forside.

Have a Look!

(skrevet 22. juni 2017)

 

Billeder i massevis

Firmanderne og gæsterne kan gense situationer fra firmelsen af vore 6 firmander.

Og efter festmessen, spiste biskoppen lidt mad med menighedsrådet (visiterede) og vore 2 gamle religionslærere. Her overrakte biskop Czeslaw pavens fortjenstmedalje (- med ret til at bære samme) til John Hornuff for næsten 40 års regnskabsfører-tjeneste, og til Jette Werner for rigtig mange års arbejde for menigheden - på alle måder. Også vi siger tillykke med den velfortjente udmærkelse.

 

Pinsedag havde menigheden overrasket med at arrangere brunch i anledning af sognepræstens 40-års præstejubilæum. 90 ud af de 170 gudstjenestebesøgende deltog. Der blev holdt tale og en familie havde lavet en sang. Og sognepræsten takker og bukker så mange gange - ikke mindst for den gave han fik overrakt af formand Jette. Tak til alle som gjorde denne dag til en fest.

(skrevet 19. juni 2017)

 

FLERE NYE FOTOS zum mitnehmen/take away

Først et enkelt fra vores LUTHER-aften med foredrag af Bjørn Thomassen, som gendrev nogle af de mange myter om reformationen, blandt andet at folk var så glade. Eks.: På Vinderød kirkegård er en lille høj med et lille kors, til minde om den 1. ikke-katolske præst efter reformationen. Historien er: Kirken var fyldt med katolikker og præsten holdt en donnerprædiken. Han afsluttede med at knuse Maria-statuen - som i generationer havde betydet meget for de troende - midt foran de troende. Vreden fik dem til at drive præsten ud af kirken og myrde ham.

 

Og herudover er gode billeder fra søndag den 23. april hvor en gruppe børn, som for et år siden modtog deres 1. kommunion, mindedes deres fest. Og her er temmelig mange fotos. Ved at klikke på overskriften dukker billederne frem. Alle kan se, at vi havde en dejlig fest.

(skrevet 16. maj 2017)

 

 

 

KYNDELMISSE-FOTOS under billeder her på hjemmesiden, viser, at endnu 3 krus blev uddelt. Jette Werner fik dermed vores tak for mange års tjeneste for menigheden (blomster, vask, organisering, støtte osv) Hun fortsætter med alle disse opgaver. Agnes Andersen fik vores tak for mange års tovholdning omkring ældre-træf. Hun er nu afløst af Hanne Palm. Organist Knud-Erik fik vores tak for dejligt orgelspil gennem ca. 13 år, og han fortsætter gerne.

(skrevet 7. februar 2017)

 

NY REGNSKABSFØRER

Denne søndag - på Sankt Ansgars Fest - fremviste vi den gamle regnskabsfører John Hornuff og den nye regnskabsfører Brian Christensen for menigheden. Sognepræsten takkede John for mange års daglige arbejde med menighedens finanser (siden 1980) og overrakte John et æres-krus. Samtidig takkede sognepræsten Brian for næsten lige så mange års trofaste ministranttjeneste - som ophørte, da Brian mødte sin nuværende hustru!! Også Brian modtog et æres-krus. Og så blev Brian budt belkommen som vores nye regnskabsfører.

Under billedportalen ligger fotos fra dagen, også et foto af æres-kruset.

(skrevet 30. januar 2017)

 

KATOLSK LOMMEBOG er fremkommet, og sælges i våbenhuset for kr. 100,- så længe lager haves.

Jeg anbefaler alle katolikker at eje sådan en lommebog, som foruden den normale Mayland-kalender også indeholder en oversigt over alle dagenes læsninger i de katolske kirkers gudstjenester. Den indeholder også en oversigt over sogne, messetider, telefonnumre, ordenssamfund, navne på sognepræster (også pastor Hans' fødselsdag!!).

(skrevet 4. november 2016)

 

CARITAS har skrevet tak for fastekollekten 2016: kr. 4500,- Tak til alle som støttede.

(skrevet 22. juni 2016)

 

VELLYKKET UDFLUGTigen i år. Vi var i Asnæs og besøgte Odsherreds museum og Swanernes Hus - god middag - sol hver gang vi forlod bussen - 28 deltagere.

(skrevet 22. juni 2016)

 

 

LANGFREDAGS-KOLLEKTEN til Det hellige Land, indbragte kr. 1000,- TAK

(skrevet 2. påskedag)

 

CARITAS-fastekollekten på palmesøndag (kollekt og sparebøsser) indbragte kr. 4.500, som straks er videresendt. Stor tak!

(skrevet palmesøndag 2016)

 

ODENSE-VALFARTEN lørdag den 27. februar, med 37 deltagere, var en stor oplevelse. Gode fotos af nogle af deltagerne her på hjemmesiden.

(skrevet 6. marts 2016)

 

NICOLAUS den 6. december ved kirkekaffen:

(se foto af bispen under billeder)

 

Ho Ho Ho

Nå her er I jo, kære katolikker,

først var jeg ikke helt sikker;

for eftersalget i rummet derhenne,

er endnu ikke helt til ende.

I dag, den 6. er det Nicolaus’ fest,

så jeg inviterer mig selv herhen som gæst.

Dog mangler mit navn i kirkens liturgiske kalender.

Men, det er fordi det er søndag – tja, sådan noget det hænder.

 

Jeg vil blot takke for året der gik,

for alle de gode indtryk jeg fik.

Om søndagen kommer I flittigt og synger,

og glemmer derved alt det, som i hverdagen tynger.

Og kirkekaffen, som mange gerne vil ha’

den er slet ikke så ringe endda.

 

Nogle af jer studerer flittigt i katekismen,

den er Kirkens gode svar på ateismen.

Nogle nyder kultur-samvær visse dage,

Og skyller det ned med kaffe og kage.

Lørdage kommer børn og lærer om troen,

og det er jo noget man skal lære af nogen

Julemarked er noget menigheden kender.

Den dag kommer både gæster og venner.

Igen i år har mange nydt den gode katolske ånd,

Skal vi give alle de flittige medarbejdere en hånd?

 

Klappe!

 

En medalje skulle I alle have,

i hver te fald en lille gave.

Et billede af mig I alle får,

så kan I slikke på det som trøst, når jeg går.

HO ho ho

 

(alle fik en lille slikkepind med billede af Nicolaus)

Skrevet den 6. december 2015)

 

 

JULEMARKEDET var igen en succes. Selv om det regnede den halve dag, kom de besøgende i en lind strøm. Og de gik alle hjem igen med smil på læben og hænderne fulde. Personalerne sørgede som sædvanlig for, at stemningen var denne gode og meget omtalte lune og hyggelige (mange gode ord - ikk?).Omsætningen var lidt mindre end sidste år, men noget kan indhentes ved eftersalget de kommende to søndage.

Tak til alle jer om støttede og bar. Fotos kommer om nogle dage.

(skrevet den 28. november kl. 18)

 

BINDING AF ADVENTSKRANSE I DAG SØNDAG ER AFLYST - PÅ GRUND AF VEJRET Kontakt Titi eller Jette vedr. nyt tidspunkt!

(skrevet søndag morgen den 22. nov.)

 

INDBRUD i kirken i nat. Man har "kun" stjålet den store PH-koglelampe i våbenhuset. Det var velforberedt. Man har været i kirken timer forinden, har åbnet en af palædørene, men skubbet den til. Således er der "heldigvis" ingen skader på døre eller vinduer. Men.....

Elektrikeren søger p.t. en nødbelysning, indtil en ny lampe måtte komme op.

Tyven får en fæl overraskelse: Man kan ikke sælge disse lamper videre, når dele mangler. Og tyven glemte selve ophænget - det kan man ikke købe, uden at dokumentere ejerskab til en reelt indkøbt lampe. Endvidere har præsten for længe siden indridset to store bogstaver oven på lampen!

Men arbejdet med politi, forsikring og elektriker, samt ærgelsen - det slipper vi ikke for.

(skrevet 5. november 2015)

 

Sognepræstens betænkeligheder omkring den store folkevandring ind i Europa (ganske kort):

Jeg tror alle danskere er parat til at hjælpe mennesker i nød. Men mange undrer sig samtidig over, at de rige arabiske lande ikke tager imod deres egnes trosfæller/sprogfæller. Og så lød det i dag i Danmarks Radio, at Saudierne vil hjælpe flygtningene ved at donere og altså betale 200 moskeer i Tyskland. Denne gamle kristne del af Europa optager nu store mængder af muslimer i nød. Og Saudiarabien sørger for at disse mennesker får moskeer overalt, hvor de kan bede til Gud på arabisk! Det ligner ikke integration. Det ligner noget helt andet!

Jeg mener derfor, at alle vi som gerne vil hjælpe, skal gøre det i nærområderne. Og vi skal ikke være fedtede. Jeg frygter nok også, at Europa efterhånden bliver multikulturel, på bekostning af nationalstaterne og deres særegne kultur, alt det vi nyder, når vi rejser på ferie hos hinanden.

(skrevet 11. september 2015)

 

KULTURNAT i Hillerød fredag den 18. september. Vi holder kirkecentret åbent for nysgerrige/interesserede kl. 19 - 22. Måske en lille snak over en kop kaffe!

(skrevet 1. september 2015)

 

SOGNEPRÆSTEN har fået forlænget sin tid som sognepræst ved Sankt Vilhelms Kirke i Hillerød i endnu 2 år - til 1. august 2017 - fremgår det af "meddelelser fra Bispekontoret".

(skrevet 15. august 2015)

 

SOMMERFERIE

Sognepræsten holder sommerferie i august - de fleste hverdage, men fejrer selv søndagsmessen alle søndage.

Kontakt til præsten (som ikke kan vente), kan altid ske via mail: hansesmark@adslhome.dk eller ved besked på telefonsvarer: 4824 1402.

(skrevet den 4. august 2015)

 

citat fra DR/P4:

Prins Henriks fødselsdag og Fandens fødselsdag falder på samme dato.

Hvad har disse to ellers til fælles?

De er begge kede af kun at være nummer to!

(skrevet den 9. juni 2015)

 

ÆBELHOLT KLOSTERMARKED finder sted i weekenden 13/13 juni. Markedet åbner med en katolsk messe i det gamle kapel i ruinerne, lørdag kl. 11. Kom og vær med. Mange af "skuespillerne" deltager også i gudstjenesten, iklædt gamle munke og nonne-klæder. Tidligere betalte vi ikke entre, men initiativet har brug for støtte (også til fordel for katolsk lokalhistorie). Således betaler vi, som alle andre. Til gengæld kan vi blive og opleve tiden på abbed Vilhelms tid - det er en god oplevelse.

(skrevet 3. juni 2015)

 

FIRMANDER til firmelse i 2016 skal tilmelde sig pr. mail med CPR-nummer

inden sommerferien!!

(skrevet den 26. maj 2015)

 

Citat fra TV dags dato:

En fisker sagde:

Vorherre bestemmer hvornår det stormer.

Vi bestemmer, hvornår vi sejler ud for at fiske!

(skrevet den 26. maj 2015)

 

MORSOMHED

Det her med Gud og Vorherre er lidt svært at finde ud af.

Hvis du spørger husets frue: Må jeg ryge? ,kan hun svare

Gud bevares: hvilket betyder JA

eller

Vorherre bevares: hvilket betyder NEJ

(fra Danmarks Radio 8. april 2015)

 

GLÆDELIG PÅSKE. Det var dejligt at fejre påskemesserne sammen med så mange.

(Påskedag den 5.april 2015)

 

Jødisk Påskemåltid blev afviklet i går - tirsdag i den stille uge. 46 deltagere havde tilmeldt sig, og alle deltagere fik en god og oplevelsesrig aften. Ikke mindst den veltillavede mad (kold velbearbejdet lammekølle, Caroset, div. grønt og gode vin). Tak til Mette og John for endnu engang at have brugt nogle dage på det kulinariske og tak til Jette for det smukt dækkede bord. Selv oprydningen gik glat. Tak til alle jer, som bidrog til den gode stemning!

(skrevet den 1. april 2015)

 

Følgende svar til bispekontoret vedr. "Høring om det nye katolske Danmarkskort", blev i dag, den 1. søndag i fasten, oplæst for den forsamlede menighed.

Svaret er blevet grundigt gennemarbejdet af menighedsrådet, hvor de mange ønsker fra menigheden ved forrige møde er blevet indarbejdet. Menigheden besvarede oplæsningen med klapsalver.

Sidste del af svaret er dog ikke medtaget på hjemmesiden, idet det drejer sig om meget personlige begrundelser.

 

Svar på brev af 12. januar 2015 vedr. ”Høring om det nye katolske Danmarkskort” fra Sankt Vilhelms Menighed i Hillerød.

 

Menighedsrådet har medinddraget menigheden i denne besvarelse. Efter forudgående annoncering er udkast til besvarelse blevet læst op for de mange fremmødte sognemedlemmer efter søndagsmessen. Menigheden fik dermed lejlighed til at kommentere og ændre på udkastet før den endelige vedtagelse.

Menighedsrådets besvarelse er således udtryk for menighedens holdninger i sagen.

Menighedsrådet agter at offentliggøre denne besvarelse i sognebladet og på hjemmesiden. Dette gælder også det kommende svar fra Bispekontoret.

1. Beskrivelse af de aktuelle forhold i sognet og menigheden i Hillerød.

Sankt Vilhelms sogn i Hillerød er formentlig et af de mest velfungerende og harmoniske katolske sogne i Danmark. Dette skyldes i væsentlig grad den danske sognepræst Hans Esmark, som med ukuelig energi og vedholdenhed har opbygget en velfungerende pastoral enhed med værdige messer og gode indholdsrige prædikener. Dertil kommer fælles sogneaktiviteter og julemarked samt hjemmebesøg hos ældre og syge. Menighedens medlemmer afspejler mange nationaliteter. Samtidig formidles evangeliet i en forståelig dansk kontekst. Yderligere er det lykkedes at etablere og fastholde et samarbejdende menighedsråd af erfarne sognemedlemmer.

Sogneadministrationen er forbilledlig, og sognet hviler økonomisk i sig selv.

Det er således lykkedes menigheden i Hillerød at opfylde målsætningen for ”Det nye katolske Danmarkskort”, citat: ”Vi er Kristi Legeme, som skal forkynde evangeliet for alle mennesker ud fra levende fællesskab med gudstjeneste, vidnesbyrd og omsorg for andre som de bærende søjler”.

Personer, der tidligere har været tilknyttet de nedlagte sogne i Birkerød og Hørsholm, samt Roskilde, og som har tilsluttet sig Hillerød menigheden, giver udtryk for deres glæde over nu at tilhøre en velfungerende og imødekommende menighed.

 

2. Menighedsrådets og menighedens ønsker og forventninger til sognets fremtid.

Menigheden håber, at sognepræst Hans Esmark vil kunne fortsætte som sognepræst de næste år, og herefter kan afløses af gerne en ny dansk præst. Alle nabopræster er ikke-danske, hvilket sprogligt og kulturelt giver nogle udfordringer. Men, om end biskop Czeslaw ifølge p. Hans forstår dette ønske – synes dette ikke p.t. muligt. Men menigheden finder, at forankringen i den danske kultur herunder benyttelse af den righoldige ”Danske Salmeskat”, også skal respekteres fremover.

Menigheden foreslår derfor, at diakon Kåre og hans hustru Eva-Maria på et passende tidspunkt overdrages det daglige ansvar for Sankt Vilhelms Menighed, mens Hans Esmark fortsætter som ansvarshavende sognepræst og påtager sig at læse messe om søndagen, høre skriftemål og fortsat besøge syge og gamle i menigheden, hvilket han har udtrykt, at han gerne vil. Det er alm. kendt i bispedømmet, at Kaare og Eva-Maria tidligere har varetaget denne opgave i en menighed til manges glæde. Og menigheden i Hillerød glæder sig hver gang Kaare deltager i en søndagsmesse.

3. Menighedsrådets kommentarer til det udsendte forslag.

Menighedsrådet er særdeles overrasket over fremlæggelsen af ”Det nye katolske Danmarkskort”, der for os er kommet som lyn fra en klar himmel. Vi vil meget gerne have været inddraget i udarbejdelsen på langt tidligere tidspunkt.

Nordsjælland: På baggrund af det biskoppelige dekret af 27. sept. 2013, med virkning fra 7. oktober 2013, hvor sognene i Birkerød og Hørsholm blev nedlagt, forventede Menighedsrådet retteligt, at de nye sognegrænser mellem Helsingør og Hillerød nu lå fast. Specielt fordi der sideløbende blev foretaget renovering af kirkekomplekset og præstebolig i Helsingør. Men på kortet i K.O. er denne sognegrænse fjernet – om end materialet stadig taler om 2 selvstændige menigheder.

Øvrige Danmark. Med den planlagte nedlæggelse af de otte sogne er Menigheden af den opfattelse, at hvis disse sogne nedlægges, vil det være en fortsat ”åreladning” af den Romers Katolske Kirke i Danmark, som i sidste ende kan slutte med ”forblødning”. Det, der bliver nedlagt og solgt fra nu, vil aldrig komme igen.

Man kan ikke umiddelbart forvente, at katolikker i Danmark magter at transportere sig over lange afstande for at gå i kirke. Menighedens medlemmer kender eksempler på katolikker fra det nedlagte sogn i Birkerød, som ønskede at slutte sig til den lokale Folkekirke bl.a. på grund af den længere afstand til en katolsk kirke. Andre magter ikke længere at komme i kirke.

Menighedsrådet har forståelse for, at det store tab af søstre og præster gør betjeningen af sognene vanskeligere. Men rådet undrer sig meget over, at kun 38 ud af i alt 68 præster er beskæftiget med pastoralt arbejde i sognene. Rådet ser derfor gerne, at det bliver tydeliggjort, hvor de mange potentielle sognepræster gør tjeneste – ud over det i ”Danmarkskortet” anførte.

Generelt foreslår menigheden, at der uddannes væsentlig flere – og gerne gifte – diakoner, som evt. kan virke på deltid i de udsatte sogne.

Menighedsrådet mener at den nu offentliggjorte løsning er en ’feberredning’ og ikke i tilstrækkelig grad peger fremad i forhold til at gavne den katolske kirkes trivsel i Danmark. Derfor finder Menighedsrådet, at der må sættes klare ord på problematikken, som den opleves i Hillerød, og iflg. K.O. andre steder i landet.

4. Den aktuelle situation i Hillerød.

I den fremlagte plan skal de to sogne Hillerød og Helsingør betjenes af to præster, som skal have bopæl i Hillerød. Hvis der med de to præster tænkes på de nuværende to præster bosiddende i henholdsvis Hørsholm og Helsingør, må Menigheden kraftigt tage afstand fra dette og ser på dette med største alvor.

 

UDELADT TEKST.

 

Menighedsrådet ser frem til at modtage Bispekontorets svar på dette brev, ligesom rådet naturligvis er til rådighed ved et personligt møde.

 

Med venlig hilsen og på menighedens vegne,

 

 

Jette Werner

menighedsrådsformand

 

(skrevet den 22. februar 2015)

 

 

 

STORMØDET om det nye katolske Danmarkskort fandt sted i søndags, med rigtig stor deltagelse. Dette var forudset, hvorfor forelæggelse og drøftelse fandt sted i kirkesalen i forlængelse af søndagsmessen. p.Hans forelagde bispedømmets planer - som for vores menighed kommer som lyn fra en klar himmel. Vi har det sidste år koncentreret os om at få vore nye menighedsmedlemmer ind i gruppen. Den nye udfordring har fået mange op af stolene. Og efter Susannes forelæggelse af skitsen til menighedens svar, var bemærkningerne mangfoldige, og opbakningen til rådets skitse ganske positiv. De mange gode input bliver nu indarbejdet i det endelige svar. Og dette forelægges for menigheden direkte efter søndagsmessen den 22. februar.

(skrevet af Jette Werner, fmd. den 3. februar 2015)

 

Fredagsmessen bortfalder fra januar

Vi forsøgte med fredag kl. 17, med der kom to - den ene en polak, som rejser igen til jul. Hvis behovet igen er til stede, læser jeg gerne messen også om fredagen.

(skrevet den 8. december 2014)

 

Kirkelig velsignelse af biler, søndag den 26. oktober 2014 - se fotos blandt billederne

 

I Faderens og Sønnens og Helligåndens navn – Amen.

 

Kære Troende!

Nu vil vi nedkalde Guds velsignelse for alle dem, som får eller har glæde af disse biler. Når vi gør dette, betyder det samtidig en særlig forpligtelse for dem der kommer til at køre disse biler, idet føreren af bilen dog har et særligt ansvar. Men det betyder også en velsignelse for den opgave, som bilen skal være med til at udføre. Der åbner sig jo mange muligheder for at støtte og hjælpe andre mennesker, netop ved hjælp af en bil.

 

Lad os lytte til evangelieteksten hos evangelisten Lukas (10, 30 – 37( Nudansk)):

Jesus fortalte engang følgende historie: Der var engang en mand der var på vej fra Jerusalem til Jeriko da han blev overfaldet af røvere. De rev tøjet af ham og gennembankede ham og efterlod ham halvdød ved vejen. Tilfældigvis kom der en præst forbi. Han så ham godt, men gik i en stor bue udenom. Det samme gjorde en tempeltjener lidt senere. Da han så ham gik han også udenom. Men så kom der en fremmed, en mand fra Samaria der var ude at rejse. Da han så den halvdøde mand, fik han ondt af ham. Han gik hen til ham, rensede hans sår med olie og vin og forbandt ham. Så løftede han manden op på sit æsel og fik ham med hen på en kro og tog sig af ham. Næste morgen betalte han kroværten 2 denarer. ”Tag dig godt af ham”, sagde samaritaneren. ”Hvis det bliver dyrere, skal jeg nok betale resten på tilbagevejen”.

Så spurgte Jesus den skriftkloge: ”Hvem af de tre viste sig at gøre det der står i loven, da manden var blevet overfaldet?”. ”Ham der hjalp ham”, svarede den skriftkloge. ”Så skal du gøre det samme som ham”, sagde Jesus.

 

Vi vender os til Gud vor far, som gav mennesket den opgave, at gøre verden brugbar og aktivt at tage del i hans skaberværk:

Lad os bede for de mennesker, som har været med til at skabe og bygge disse

biler.

P.: Herre forbarm dig. Alle: Kristus forbarm dig. Herre forbarm dig.

 

Lad os bede for de mennesker, som kommer til at køre disse biler, at de er klar over deres ansvar, og at de forstår at vise hensyn i trafikken.

P.: Herre forbarm dig. Alle: Kristus forbarm dig. Herre forbarm dig.

 

Det er ikke ufarligt at køre i bil. Både svigtende teknik og hensynsløse mennesker kan gøre vejene farlige. Lad os derfor bede for alle, der færdes i trafikken.

P.: Herre forbarm dig. Alle: Kristus forbarm dig. Herre forbarm dig.

 

Almægtige Gud, himlens og jordens skaber. I din visdom har du betroet menneskene evnen til at skabe det, som er vigtigt og smukt. Vi beder dig: Velsign alle, som skal bruge disse biler, og giv at de må færdes trygt. Lad dine hellige engle og den hl. Christoforus beskytte dem mod alle farer på legeme og sjæl. Giv, at førerne må udvise klogskab og ansvar for andres sikkerhed, så at alle trykt kan nå frem til deres bestemmelsessted. Ved Kristus vor Herre. Alle: Amen

 

Fader Vor…. Velsignelse med vievand.

(skrevet 3. november 2014)

 

PIA KNUDSEN fra Frederiksværk, som konverterede til Den katolske Kirke i Hillerød den 7. april 2012, er indtrådt som novice hos Karmel-søstrene i Brødeskov. Vi ønsker Pia tillykke og Guds velsignelse for hendes fremtid.

(skrevet den 7. oktober 2014)

 

Højskolesangbøger til menighedssalen var i mange år en uopnåeligt ønske. Alene prisen kr. 275,- /stk. afskrækkede os. Men nu har vennerne i Tyskland bevilget pengene til indkøb af 70 sangbøger, klavernoder, samt endnu 10 bibler til børneundervisningen!

"Rigtige venner kan ej købes for penge...."

(skrevet den 7. oktober 2014)

 

KULTURNAT i HILLERØD finder sted fredag den 19. september. Vi er ikke tilmeldt dette år. Vi plejer at fejre økumenisk gudstjeneste på denne aften. Men vi mener, at vi drukner i de mange tilbud. Uden for nummer vil vi alligevel deltage. Vi holder kirkecentret åbent i tiden kl. 18 - 22. Der vil være en "vært" til stede (4 forskellige til de 4 timer) sammen med sognepræsten. Og vi tilbyder samtale og en kop kaffe.

(skrevet den 6. september 2014)

 

Den nye hjemmeside lader vente på sig. Arbejdspres og for meget varme forsinker projektet. Og nu holder sognepræsten ferie resten af august - undtagen alle søndage. Jeg kan hele tiden nås på mail: hansesmark@adslhome.dk

Men på denne søndag kunne vi markere, at jeg nu har været sognepræst i Hillerød i 35 år. Fantastisk som tiden går. Således gav Hans negerkys til alle. Jeg håbede så at blive opfattet som dagens neger. Og knebet lykkedes. Tak for kram og andre gode markeringer.

(skrevet den 3. august 2014)

 

CARITAS har sendt skriftlig tak "for jeres flotte bidrag på kr. 3518 til bondefamilier i Uganda". Det var resultatet af de små pap-sparebøsser, som kom ud i hjemmene i fastetiden.

(skrevet 15. maj 2014)

 

Tilmeldingslisten til "skovturen 2014" hænger nu på opslagstavlen. Vi skal til Fjenneslev Kirke (hl.messe), til Gyrstinge Kro og til Skjoldenæsholm (sporvognsmusæum) onsdag den 18. juni. Deltagerpris 300,- (kostpris 620,-)

(skrevet 15. maj 2014)

 

PROJEKTER, sådan hedder det, når vi har lidt større rep. eller forbedringer i kirkebygningen i Hillerød. I dette forår har vi 2 projekter:

1) lyddæmpning af menighedssalen, ved opsætning af træbetonplader i loftet.

2) flytning af jordstøttemur ved kælderdøren. Den er ved at vælte.

Menighedsrådet afsatte et beløb i budgettet, men det er ikke nok. Via venner i Tyskland, har vi fået en gave på 25.000 fra fru Sigrid Holtrup i Meppen. Derfor er lyddæmpningen i salen nu gennemført. Vi hørte om gaven i søndagsmessen den 11. maj, og alle klappede! Vi benyttede lejligheden til at friske salen op med maling.

Det andet projekt følger i løbet af sommeren.

(skrevet 15. maj 2014)

 

 

CARITAS-SPAREBØSSERNE , 25 indleverede, indbragte kr. 3.518,- som er sendt videre til Caritas. Tak til alle, som støttede fasteindsamlingen.

(skrevet 14. april 2014)

 

Vi har fået nyt menighedsråd: se under "valg 2014"

(skrevet 13.april 2014)

 

HILLERØD HOSPITAL skriver den 12. marts: Kære Katolsk Menighed. En lille hilsen her fra Børneafdelingen med en kæmpe tak, fordi I har været så søde at betænke os med en donation (kollekten til fastelavn var på 1600,- Hans).

Børnene her på Børneafdelingen har stor glæde af hospitalsklovnene, og dem vil de stadig få at se fremover, bl.a. på grund af jeres gavmilde donation. Tusind tak for det.

sign. Annelise Bertelsen - Ledende oversygeplejerske.

(indsat 16. marts 2014)

 

PAVE FRANS holder retræte i denne uge, sammen med staben i Vatikanet. Således går arbejdet næsten i stå. Det nye er, at pave Frans har forlagt den årlige retræte til et sted uden for Vatikanet - det er første gang.

(skrevet 9. marts 2014 - efter oplysninger på tysk TV)

 

FASTELAVN den 2. marts, var igen festlig. Se billederne! Tillykke til Kattekongen og Kattedronningen. Og tillykke til alle børnene, som slæbte slik med hjem. Kakao og fastelavnsboller i gummisalen - ikke ilde.

(skrevet 7. marts 2014)

 

FIRMELSEN lørdag den 1. marts var festlig. 17 firmander! Og Markus Kluge tog så mange fotos, at det var vanskeligt at vælge. Men der er kommet mange med her på hjemmesiden. 10 af firmanderne har bestilt en DVD-optagelse. Således kan mange af os inden så længe opleve firmelsen én gang til. Biskop Czeslaw var glad for at være i Hillerød, hvilket også kan ses på nogle af billederne. Tillykke til alle 17. Måtte vi også fremover se jer i menigheden, både til messerne og når der ellers er lejligheder.

Én af den 17 var også med til fastelavn dagen efter. Da han blev spurgt, og han da ikke havde fejret til sent ud på aftenen og burde være træt, så svarede han: Jamen det er jo søndag, og så går man da til messe! Og så var den gamle præst glad!

(skrevet 7. marts 2014)

 

Ved en åben reception i Harløse d.d. overrakte formanden et dekoreret lys til Jette, fremstillet i Karmel-klostret. Formandens lille tale indeholdt bl.a. søstrenes beskrivelse af dekorationerne på lyset.

se billederne andet sted på hjemmesiden

Menigheden siger endnu en gang tak til Jette for hendes indsats i mange år, som "sognemedhjælper".

 

 

den 19. februar 2014

 

Kære Jette.

 

Efter at have fortalt om dig til Sr. Maria Johanna, har du gjort så stort et indtryk, at hun valgte følgende tegn på dit fødselsdagslys – som er en kærlig hilsen fra menigheden:

 

Ordensmarskal-bånd (gul/hvid): den der holder tingene i orden!

Rødt bånd: Kærlighedens (og Hl.åndens) farve – den kærlighed du lægger i alt som udgår fra dig igennem dine 75 år!

Guld: betegner Glæde/og Jesus Kristus – som du udbreder til verden omkring dig!

Det fortjener en guldmedalje (lille Kristus-medalje på indpakningen).

 

Hjerteligt tillykke og Hans rige velsignelse, ønsker Sankt Vilhelms Menighed.

 

Keld Lauritsen, menighedsrådsformand.

 

(skrevet 19.feb. 2014)

 

 

 

 

 

Børneundervisningen starter igen lørdag den 11. januar kl. 9.30.

(skrevet 6. januar 2014)

 

Vi deler Kirkens katekismus med hinanden Susanne Jørgensen indbyder til at sætte sig sammen, og dele sine tanker omkring dele af Kirkens store tykke katekismus. Søster Anna-Maria Kjellegaard er også blandt deltagerne. I foråret er mødedagene 1. tirsdag i måneden kl. 17.

(skrevet 5. januar 2014)

 

Hl. 3 konger (Herrens åbenbarelse) fejres søndag den 5. januar kl. 10, og efterfølgende der er kirkekaffe. Man har mulighed for at erhverve (mindst kr. 20,-) den lille CMB-strimmel, som vi har tradition for, sidder på øverste dørstolpe i vores hoveddør, hele det nye år. Caspar + Melchior + Balthasar er navnene vi har givet disse 3 konger. Men CBS betyder også: "Kristus velsigne dit hjem".

Pengene bruges af Børne-missio, primært på Filippinernes børn, som oplevede storm/oversvømmelse.

(skrevet 4. januar 2014)

 

 

JULEMARKEDET var en succes, god stemning, både hos "arbejderne" og de besøgende. De foreløbige tal viser, at gæsterne har lagt 47.000 kr. i løbet af de fire timer der var åbent. Og de var glade, da de gik.

Vi andre opnåede, at mange nordsjællændere berørte det katolske, hvilket også er en form for mission. Men også samarbejdet er vigtigt for en menighed. Mange har lært hinanden at kende på en ny måde.

Stor tak til alle, som på deres måde har bidraget til årets julemarked. Vi kunne nævne mange navne, men nøjes med her at nævne Titi og Martin Rohof, som igen i år havde påtaget sig at være "styrmænd".

Mange "nye" var med i år. Og det er jo positivt for vores fremtid. Nye afløser efterhånden de gamle. Og det årlige julemarkedsprojekt er vigtigt for menighedens fremtid. Se de gode fotos her på hjemmesiden.

(skrevet den 2. december 2013)

 

Husk julemarkedet lørdag den 30. november kl. 10 - 14.

(skrevet 27.november 2013)

 

Den nye KATOLSK LOMMEBOG er ankommet og sælges i menigheden til kr. 100,- (markedspris 125,-). De indeholder al den viden en katolik i Danmark bør have om sit bispedømme. Sidste mulighed for at købe, er 3.søndag i advent. Herefter returneres restoplaget.

(skrevet 27. november 2013)

 

De nye bønnebøger er ankommetog kan afhentes af dem, som har bestilt dem, til kr. 200,-

NB: Jeg (sognepræsten) finder disse bønnebøger ideelle. Noget af det bedste i mange år!

(skrevet 27. november 2013

 

Tak til p.Leo Kertz

 

Søndag den 1. september fejrede p. Leo den hl.messe, assisteret af sognepræsten. Ved messens slutning takkede menighedsrådsformand Keld Lauritsen for p. Leo's mangeårige hjælp som stedfortræder ved sognepræstens ferier. Og p. Leo svarede, at han altid havde været glad for at komme til Hillerød; og at menigheden her nok var den bedst syngende i Danmark.

Nu rejser p.Leo på ferie i USA, og derefter slår han sig ned ved Silkeborg, hvor han vil være til rådighed for flere jyske menigheder.

- 4 billeder på hjemmesiden -

(skrevet 2. sept. 2013)

 

 

August 2013

 

Kære 3480-ere.

 

I kirkens centralkartotek er opført 90 katolikker med postnummer 3480. I er p.t. en del af Sankt Vilhelms Menighed med kirkecenter i Hillerød. Dette ophører den 7. oktober, hvor biskoppen, ved et dekret, flytter jer til Sankt Vincent Menighed, med kirke i Helsingør. Dette brev skal derfor være et kærligt farvel, efterfulgt af alle gode ønsker.

 

Nu gør katolikker ikke altid hvad der bliver sagt! Og allerede nu har 2 af de 90 katolikker fremsat ønske om at forblive i deres gamle menighed – altså ønsket at løse sognebånd. Det kan ske ved at fremsætte ønsket skriftligt – gerne pr. mail – til undertegnede, som sørger for, at det bliver registreret de rigtige steder.

 

Jeg har vedlagt sognebrevet i papirudgave for de næste to måneder. Det kan jo altid medtages fra kirkens våbenhus, men udsendes ikke længere – det koster nemlig ca. 12 kr./stk. samt en masse fysisk arbejde.

Men såfremt man sender sin mailadresse til Barbara og Finn (som tager sig af dette område), modtager man fremover sognebrevet pr. mail: BePa-tryk@email.dk

 

Men I som forlader os den 7. oktober er naturligvis velkomne til at deltage i aktiviteterne indtil da – det er da noget i retning af 5 uger….

 

Gode hilsener fra menighedsråd og sognepræst.

 

NB: Denne hilsen er kun udsendt til jer 16 (ud af de 90) som betaler kirkeskat – denne gang ikke på grund af økonomien, men på grund af jeres opbakning til kirken og til menigheden. Uden betalende katolikker kan der ikke være kirke i Danmark/Hillerød! Tak til jer alle.

 

(skrevet 29.august, og udsendt pr. snail mail samme dag)

 

August 2013

Kære ”nye” katolikker,

 

Med et dekret den 7 oktober 2013, vil biskop Czeslaw Kozon ændre de nuværende sognegrænser – som følge af nedlæggelsen af menighederne omkring Birkerød og Hørsholm, og Hornsherreds skift fra Roskilde til menigheden i Hillerød. Og heraf følger også, at du/I fra denne dato er en del af menigheden omkring Sankt Vilhelms Kirke i Hillerød.

 

Menighedsrådet og menigheden byder dig/jer hjerteligt velkommen. Vi vil gøre vores til, at I hurtigt bliver integreret hos os.

 

For børnefamilier er tidspunktet uheldigt, idet vores børneundervisning allerede begynder lørdag den 14. september kl. 9.30. Jeg beder altså om, at børnene møder frem på denne dato – specielt vigtigt for de som forventer at skulle modtage 1. kommunion til kommende hvide søndag, eller modtage firmelsens sakramente den 1. marts. Vi har kun 16 lørdage med undervisning hver vinter, så fravær er ikke godt. Vi beder om forældrenes opbakning. På vores hjemmeside findes flere oplysninger, også om børneundervisningen.

 

Vedlagt er menighedens sognebrev/aktivitetskalender. Vi har – for at spare – opgivet at udsende det med snail-post. Der er altid papirudgaver i våbenhuset, men mange har valgt at få de tilsendt som elektronisk post. Såfremt I ønsker at modtage sognebrev, og andre sognemeddelelser på jeres PC, beder jeg jer sende jeres mailpostadr. til Finn og Barbara Engell, som styrer denne del i sognet: BePa-tryk@email.dk

 

Der er normalt tilbud om kirkekaffe den 1.ste søndag i måneden. Og vi vil derfor gerne byde jer rigtig velkommen ved kirkekaffen den 3.november (Alle Helgen). Måske kan I indrette jer, så I kan være med denne søndag.

 

Menighedens største aktivitet har i mange år været julemarkedet, den første lørdag i advent. Vil vil glæde os hvis nogle af jer ”nye” har lyst til at være med. Vi vil tale lidt om det den 3. nov.

 

Parkering i Hillerød koster normalt p-afgift. Men, i forb. med søndagsmessen, parkerer vi gratis på pladsen bag kirken – ved klokketårnet. Også Møllestræde er afgiftsfri om søndagen. Om lørdagen – i forb. med børneundervisningen - parkerer så mange forældre som muligt på kirkens forplads.

 

Har I nogle spørgsmål i forb. med alt det nye, kan I henvende jer til en af os øverst på dette brevpapir. Venlige hilsener

menighedsråd og sognepræst.

 

(skrevet 26. august - og udsendes til "de nye" i de kommende dage)

 

 

Svar til 17 spørgere både fra menigheden og udefra:

Menighedens repræsentant i pastoralrådet spurgte bispekontoret:

Spørgsmål: Nogle medlemmer fra menigheden har spurgt mig om, hvem der har betalt biskoppens rejse til Brasilien. De vil gerne vide om rejsen er betalt af bispedømmet eller eventuelt sponsoreret et eller andet sted fra. Årsagen til spørgsmålet er al den tale om bispedømmets manglende økonomiske formåen!

Og bispekontoret svarer:

Svar:Bispekontoret betaler naturligvis biskoppens rejse til Brasilien, hvor der har været afholt katolsk ungdomskonference med deltagelse af 50 unge DUK'er, ligesom der er 'mødepligt' til diverse arrangementer i bispekonference-regi. Ny pave m.v.

(skrevet 5.august 2013)

 

Sognepræsten (og kirkekontoret) holder sommerferie i august måned, begyndende den 4. august. Han vil dog selv fejre alle søndagmesserne med menigheden i kirkecentret i Hillerød. Eventuelle begravelser/bisættelser vil han også selv foretage.

I ferien træffes han ikke på telefon, men vil eventuelt kunne nå´s på e-mail:

hansesmark@adslhome.dk

(skrevet 26.juli 2013)

 

SOGNEPRÆSTEN FORTSÆTTER!

Med et såkaldt udnævnelsesbrev, har biskop Kozon udnævnt Hans til sognepræst i Sankt Vilhelms Menighed i endnu 2 år, gældende fra 1. august 2013.

(skrevet 24. juli 2013)

 

AKTIVITETS-LØRDAG - GIV EN HÅND TIL KIRKEN

Kommende lørdag, den 6.juli, er I alle indbudt til havearbejde for (omkring) kirken.

Kl.10 udskænkes "benzin" (morgenbitter), og kl. 12 skilles vi igen.

(skrevet 3.juli 2013)

 

 

Frelse for alle! Eller bare måske.

 

Ekstrabladet skriver den 29.maj 2013:

"Kort efter den planmæssige kanonisering af 815 nye helgener chokerede den nye pave Frans verden, da han meddelte, at selv ikke-kristne kan blive frelst og komme i Himlen, hvis bare deres gerninger er gode. Om du er ateist, hindu, jøde eller muslim - vejene til kristen frelse er med andre ord uendelige.

Men umiddelbart efter udsendte Vatikanet en præcisering: Ikke-rettroende kommer som udgangspunkt i Helvede!"

 

Pave Frans har brug for din støtte. Det er nok ikke så nemt at være pave - bed for ham!

(skrevet 2. juni 2013)

 

PAVE FRANS: DER ER INGEN VEJ TILBAGE om 2. Vatikanerkoncil

- oplysningerne er fra www.katolsk.dk -

 

16. april udtalte pave Frans, at koncilet er et af Helligåndens smukke værker. Han kritiserede dem der "ønsker at skrue tiden tilbage" og derved "tæmme Helligånden". Paven spurgte: Har vi gjort alt hvad Helligånden, under koncilet bad os gøre. Og han svarer selv: NEJ.

Pave Frans sagde: "Helligånden oprører os fordi den bevæger os; den får os og Kirken til at bevæge os fremad". Og han tilføjede, at det er forkert at tæmme Helligånden, fordi "Helligånden er Guds kraft; den gir os styrke til at bevæge os fremad, men mange modsætter sig det og foretrækker komforten i det velkendte".

Pave Frans sluttede sin prædiken med at opfordre os til ikke at modsætte os Helligåndens tilskyndelser. "Vær lydig mod Helligåndens røst"...

(skrevet 22.april 2013)

 

Den nye kirkekaffe i menighedssalen var en succes. Der kom ekstra mange kaffetørstige katolikker, og rundstykkerne gik som varmt brød. Tak til Steno og hjælperne.

(skrevet 14. april 2013)

 

Tak, til Steno Truelsen, thi Steno har påtaget sig at sørge for Kirkekaffen fra 14.april - jævnfør sognebrevet. Tak for mange års tro indsats til Agnes Andersen. Og Steno vil sikkert have gode hjælpere, lige som det var tilfældet hos Agnes.

(skrevet 23.marts 2013)

 

 

 

Sangen om Hillerød

 

Melodi: Tørresnoren

Tekst: Karl Mortensen

sidste vers dog Hans Esmark

 

 

1) Som et smykke ligger staden i det grønne, smukt og frit,

Bondeland og bøgeskoven breder sig om byen blidt;

som en perle ligger slottet, skinner smukt i solens glød;

spejler sig i søens vande: Det er vores HILLERØD.

 

2) Skovens skønhed, skovens fauna – fristed, fyrsters jægerlyst.

Hvor der før gik røg af milen, hvor der før var grønt og tyst,

Styrted’ hjorten gennem såten, når fanfarens toner lød.

Slottet rejste sig af søen – grunned’ vores HILLERØD

 

3) Mens i kandelabers lysen, silkeraslen, stråleglans

man i slottets høje sale spiller op til fest og dans,

Samles i de lave huse håndværksmænd i kongens brød.

Sporemagre, digemestre skabte vores HILLERØD.

 

4) Der blev slæbt, og der blev virket med alverdens gøremål.

Der blev bygget, der blev handlet, der blev klinket mangen skål.

Og langs søens blanke flade og om Munkeengen blød,

og om torv og Østergade voksed’ vores HILLERØD.

 

5) Nord og Øster skærmer skoven for det kolde vintersus.

Syd og Vester bjerger bonden sindigt årets høst i hus.

Åndens glød og håndens virke skaffer stadig dagligt brød.

Der er liv, og der er glæde her i vores HILLERØD.

 

6) Her er unge, her er gamle, her er folk af hver en art,

her er baner, busser, biler, her er fut og her er fart.

Klokkespillets tone lyder gennem luften, fin og sprød,

stemningsfuld er vandreturen gennem vores HILLERØD.

 

7) Gå en tur i Bakkegade, nyd de gamle dages duft,

gå en tur i Indelukket, nye den friske, klare luft.

Og på Jægerbakken, ingen nogen sinde det fortrød.

Spejlet, som du ser i vandet, det er vores HILLERØD.

 

8) Går du hen til Møllestræde, til det gamle hospital,

som nu er et kirkecenter, godt katolsk, med kirkesal.

Du kan tænde lys og bede, du kan sige du fortrød.

Kirken er for os det bedste, som Vi har i HILLERØD.

 

__

 

Tak for en dejlig dag Rosa-søndagsmessen fyldte kirken helt op med glade mennesker, der sang alle de nye salmer.. Og efterfølgende var der 80 festglade mennesker, som spiste af vores sammenskuds-buffet. Sangen om Hillerød (se ovenfor), taler, og alt hvad der hører til. Stor tak også for gaven (til fladskærm), som I havde samlet ind til, og som formanden Keld overrakte med en lille laudatio. Præsten blev rød i hovedet.

Kærlig hilsen (fra den rødhovede præst)

Hans

(skrevet 10. marts 2013)

 

HURRA

ANWAR YAAKOB fra Gørløse, meddelte d.d efter børnenes undervisning, at han gerne vil påtage sig opgaven at være "gartner" i forb. med haveområdet omkring kirken. Et stort problem er løst. Tak til Anwar!

(skrevet 9. marts 2013)

 

 

OPRÅB!

 

Erik er død Mange har i årenes løb fået en hyggesnak med Erik. Han har passet haveområdet omkring kirkecentret i en del år, et par timer om ugen - næsten gratis - menigheden har kun råd til lidt lommepenge. P.t. samler sognepræsten p-billetter, plastikposer, øldåser, flasker, m.v. sammen - men han orker det ikke i længere tid. Snart skal græsset slås og buske beskæres! Og mens der var sne, var præsten flere gange ude med motorkosten - selv om vi betaler et firma for at klare denne opgave

Er der en af vores familier, som vil påtage sig denne opgave - efter nærmere aftale? Kontakt Hans Esmark!

(skrevet 4. marts 2013)

 

DEN ÅRLIGE BUSUDFLUGT er nu planlagt! Onsdag den 19. juni kl. 9 - 16 kører vi til ORØ (trækfærge). Vi fejrer en lille messe i Orø Kirke (fra 1100-tallet). Spiser flæskesteg og is på kroen. Kører en tur med guide. Kaffe/kringle på kroen.

Deltagerpris kr. 250,- (reel kostpris 510,-)

Tilmeldingsliste kommer i våbenhuset.

(skrevet 1. marts 2013)

 

Præstens rigtige føsda', tirsdag den 26.februar byder på morgenkaffe fra kl. 8.30 - ikke i privaten, da der ikke er megen plads - men i kirkecentrets gummisal + varmestue. Velkommen!

(skrevet 21. februar 2013)

 

Rosa søndag den 10.marts(præstens føsda') behøver en tilmeldingsliste, SOM NU ER HÆNGT OP I VÅBENHUSET.

(skrevet 21. februar 2013)

 

ÅBYKORSET eller vandrekorset mødte menigheden i vores kirke på festen for de hl.3 konger. Se de tre fotos andet sted på hjemmesiden. Vores eget vægkors var tildækket, så at focus kunne sættes på "den sejrende Kristus" med kongekrone. Vi fik det fra Hørsholm og sendte det ugen efter videre til Helsingør. I de følgende 6 dage stod en knæleskammel foran altret, og på altret lå bogen I dag er Guds dag, som indeholder meditative tekster til hver dag i året. Uden at have kontrolleret, kan vi fastslå, at der har været besøgende i disse dage, som har læst i bogen.

Men projektet "Troens år" fortsætter med tilbud om korsvejsandagter og mini-retræter.

(skrevet 16. januar 2013)

 

Ting og Sager til JULEMARKEDET kan nu stilles i våbenhuset. Ingen hårde hvidevarer eller møbler - vi har ikke plads, men gerne alt hvad der står længst inde i skabene eller måske ligger nederst i skufferne. Ting I ikke bruger mere. Vi takker og bukker (det gør præsten i hvert fald).

(skrevet 5. november 2012)

 

TROENS ÅR er begyndt. Et år fremad fra nu, vil vi i alle søndagsmesser, umiddelbart før læsningerne bede den lille bøn, som er indlagt i alle salmebøgerne som bogmærke.

Tag det ikke med hjem, please. Nyanskaffelse vil koste menigheden kr. 10,- pr. stk. Men bed den gerne, når du ind imellem kommer forbi vores kirke. Du kan købe et eks. i våbenhuset for kr. 5,-

Forbønnerne i søndagsmesserne er udformet af forskellige menigheder i landet.

2. uge i januar får vi besøg at "vandrekorset", som det er omtalt i Katolsk Orientering. Og i foråret vil vi tilbyde 2 studieaftener om vores personlige tro; begge aftener under ledelse af Sr. Anna-Maria Kjellegaard (benediktinerinde fra Åsebakken).

(skrevet 20. oktober 2012)

 

CARITAS-KOLLEKTEN som blev indsamlet under søndagsmessen den 26. august, indbragte kr. 1797,- Caritas har takket med brev.

(skrevet 15. oktober 2012)

 

HØSTMESSE/AFRIKANSK BRUNCH den 7.okt.2012 blev afviklet til stor glæde for os alle. Mange tilbagemeldinger, og kun ros; både for børnenes indsats vedr. pynt til alterrummet, samt den spændende spisning af afrikanske specialiteter. Festen er blevet foreviget via fotos. De første 10 billeder af John Hornuff og de sidste 21 billeder af Markus Kluge. Billederne i kirken er dog taget, inden man var kommet på rigtig plads. Der var faktisk stuvende fuldt. Tak til fotograferne og alle som bidrog til denne dag.

(skrevet 12. oktober 2012)

 

569 KATOLSKE ANEKDOTER er hjemtaget til salg fra bogskabet. Prisen er kr. 100,-

(skrevet 20 september 2012)

 

Der er også (katolske) kristne i Danmark

Rigtig mange muslimer i Danmark viser deres religiøse tilhørsforhold på mange måder. Og fred være med det. Men sognepræsten synes, at vi kristne også bør vise vores (katolske) tilhørsforhold. Derfor uddelte vi på 2 søndage rosenkranse til alle, som ville hænge dem synligt på spejlet i deres bil. Og der var ca. 40 villige.

I forb. med tydeliggørelsen, har vi d.d. opsat Kristi Corpus på det hvide trækors, som hænger på kirkens sidebygning. Oprindeligt stammer dette trækors fra vores gamle menighedshus på Godthåbsvej 24. Egentlig er der tradition for, at katolikkers kors altid er et krusifiks - altså et kors med corpus. Men vores er altså først blevet ajourført i dag.

Samtidig blev krusifikset (eller i hvert fald corpus) som står foran kirken, i dag forgyldt. 25 års vejrlig havde gjort den korsfæstede Jesus næsten sort. Der står jo 3 kors i en trekant. Ideen var, at vi gerne ville have et kirkesymbol foran huset, da det skulle indvies. Men vi måtte ikke bygge tårn! Altså kopierede vi det dengang højaktuelle 3-kors symbol, som i maxiformat (ca. 30 meter højt) står foran det skibsværft i Gdansk, hvor Lec Walensa huserede. Og samtidig kunne vi udtrykke vores solidaritet.

 

Men vigtigst i sådan en "at vise sig" kampagne er nok, at vi alle, hvor vi færdes og i alle vore egne relationer ikke skjuler, hvad der er af betydning for os selv og vores hverdag. Jeg tror faktisk, at det kan smitte. Skal vi kalde det mission?

 

Sognepræsten.

 

p.s. Samtidig blev dørrammen omkring skriftestolens dør malet grå - det var det tredie farveforsøg, og det lykkedes vist. Er det måske også en slags mission/opfordring?

(skrevet 14.juli 2012)

 

CARITAS skriver i brev til menigheden: "Mange tak for jeres flotte gave på kr. 3131,- ved Palmesøndagskollekten!"

(skrevet 7. maj 2012)

 

MESSEFALD fredag den 27. april på grund af håndværkere, som skal udskifte vinduerne på 1. etage.

(skrevet 20. april 2012)

 

KONVERTITOPTAGELSE (igen), nemlig i messen onsdag den 18. apri kl. 17, hvor vi optager Melissa Liljekvist fra Meløse. Vi siger tillykke og velkommen.

(skrevet 2. april 2012)

 

MIKROFONSTØJ i messerne, skulle nu være forbi. Det har plaget os i nogle år, uden at vi kunne finde fejlen. Nu har vi købt ny mikrofon (sender og modtager) til ca. kr. 4000,- som samtidig anvender en anden frekvens. Regningen er betalt af et medlem af menigheden. Stor tak!

(skrevet 31, marts 2012)

 

SALMEBØGERNE i kirken, som vi købte for nogle år siden - vi samlede ind i menigheden - blev dengang leveret til alle danske menigheder med mange kedelige fejl: trykfejl, udeladelser og gentagelser. Vi har senere erfaret, at dette skyldtes den sidste manglende korrektur inden trykningen. Vi fik tilsendt selvklæbende rettelser. Og et team brugte megen tid på at gennemføre disse rettelser. Nu virker limen ikke længere, og mange steder falder disse rettelser ud. Der findes ikke flere selvklæbende rettelser i bispedømmet. Hvad skulle vi gøre?

Jeg har spurgt på de rette steder: biskop, præsteråd og pastoralcenter, uden rigtig at få svar/hjælp. Pastoralcenteret kom så med et godt tilbud på nyanskaffelse af de 144 salmebøger. Og siden har vore gode venner i Tyskland tilbudt at betale regningen: ca. kr. 28.000- (gode venner er det bedste man kan have).

Vi har således anskaffet nye salmebøger uden fejl, og de næste dage vil Barbara og Finn Engell, sognestemple bøgerne, iklæbe vores eget Fader Vor, og ombytte de blå salmebøger, som vi altså bruger første gang til Skærtorsdags - gudstjenesten.

(skrevet 31. marts 2012)

 

KONVERTITOPTAGELSE af Pia Knudsen, Frederiksværk, finder sted i påskemessen, lørdag aften, den 7. april. Vi siger tillykke og velkommen til Pia.

(skrevet 29. marts 2012)

 

KYNDELMISSE/BLASIUS

Om end dette er at læse i SOGNEBLADET, mindes hermed om, at vi på søndag fejrer KYNDELMISSE. Såfremt nogen har kerter, som de ønsker velsignet i højmessen, kan disse medbringes og lægges foran alteret.

Og i forlængelse af messen kan man modtage BLASIUSVELSIGNELSEN som understreger, at Gud ønsker, at vi skal være sunde og raske, og at han - under alle omstændigheder - holder os i sin kærlige hånd.

(skrevet 2. februar 2012)

 

PREP kursus om problemer i parforholdet.

Caritas tilbyder i februar og marts måned et PREP-kursus til alle interesserede par. PREP er et kursus i god kommunikation og konfliktløsning i parforhold, og bygger på omfattende forskning. Erfaringen viser, at de par, som deltager i kurset, forøger deres chancer for et længere og lykkeligere forhold.

Kurset foregår i Jesu Hjerte Kirkes menighedssal 5 torsdage fra den 2. februar. Undervisere er diakon Kaare Nielsen og pastor Daniel Nørgaard.

Tilmelding på PREP@caritas.dk senest den 15. januar!

(modtaget og skrevet d. 13. januar)

 

Hl.3 KONGER-labels

Søndag efter hl.3 konger, kan der(i kirken) endnu købes labels (selvklæbende og transparente) til at fastgøre over din hoveddør. Gammel katolsk og jødisk skik lod præsten komme forbi netop på festen for hl.3 konger, for at velsigne vore boliger. Han skrev så på døren med kridt: 20-C-M-B-12. To betydninger af teksten: Kristus velsigne denne bolig/Caspar - Melchior - Balthasar, og så årstallet.

Ved at placere sådan en label, erindres vi om, at vi må åbne os for Guds virkelighed, lade os overbevise om hans omsorg for os, ufortrødent give os på vej for at finde ham og give ham en plads i vores daglige liv.

De små lables sælges for MINDST kr. 10,- hvor overskudet sendes til BØRNEMISSIO.

(Mange små beløb kan blive til store beløb, der vil kunne give mange børn i den 3. verden muligheder for at få en uddannelse og for at kunne klare sig selv). Menighedens kirkebesøgende i søndags var gavmilde over for dette formål.

 

NB: Denne årligt gentagne skik er indarbejdet i alle katolske menigheder i hele verden. Men diakon Kaare Nielsen, (som styrer den danske afdeling af Missio) fortalte i søndags, at 3 folkekirkemenigheder i år har bedt om et større antal labels.

(skrevet 11. januar 2012)